Január 17. Antal, és Antónia névnap

Az Antal név eredete és jelentése
Latin eredetű, az Antonius nemzetségnévből. Jelentése: fejedelem, herceg, elöljáró.

Az Antal név gyakorisága
Nem tartozik a népszerű férfi választott nevek közé, a kilencvenes évekre nagyon ritka. Nincs napjainkban sem az első száz fiú név között.

Segítőkész ember, szeret adni és kapni is. Nagy az elfogadó képessége, környezetében élők számíthatnak segítségére és támogatására.

Az Antónia név eredete és jelentése
Eredet: latin eredetű női név, az Antonius (magyarul Antal) férfinév olasz női párja.

Jelentése: felbecsülhetetlen értékű

Elemzése:
TAVAM
A névanalízis szerint az Antónia olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek nem csak a minőség fontos, de a külcsíny is jelentős szerepet kap életében. Igyekszik mindenből a lehető legjobbhoz hozzájutni. Ugyanakkor nem szeret keményen dolgozni, igyekszik másokat rávenni, hogy kedvére tegyenek, és ajándékokkal halmozzák el. Szeret másokban jó benyomást ébreszteni, diplomatikus, és úgy tűnik, megért másokat. Kiváló PR-os válhat belőle. Jó üzleti érzéke van, de hajlamos a halogatásra. Hatással lehetnek rá olyan személyek, akik esetleg hátráltatják. Bár nagyon jó tervei vannak, és meglennének a képességei céljai eléréséhez, mégsem ritka, hogy a tervek szövögetésénél nem jut tovább.

B.V.K.
Az élete a szabadságról és a korlátokrólszól. Keresi az olyan kapcsolatot, amelyben érzelmeket élhet meg korlátok és kötöttségek nélkül. Leginkább azt tudja, hogy mit nem akar, legkevésbé azt, hogy mit igen. Igazi művészlélek, aki mindenkié. Meg kell hagynia a számára az esélyt, hogy önmaga találja meg az helyét,ne korlátozzák, főleg ne az érzelmek terén. Igazi feladata a kiszolgáltatott embereken való segítés. Támogatnia kell olyan embereket, akik nem képesek önálló döntéseket hozni. Adottságai egy közösség vezetésére a legmegfelelőbbek, ha képes szolgálni a közösséget. Nehézséget az állandó érzelmi kielégítetlenség okozhat. Minden nehézségre szélsőségesen reagál, és elmenekül a problémák elől. Hajlamos a fájdalmait és a félelmeit elfojtani, emiatt sokszor érezheti magát magányosnak.