9 FÉLE MOSOLY, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN ☺️😀😃😄😁

Tudtad, hogy a mosoly ennyiféle lehet?

Két ember között a legrövidebb út egy mosoly.” Igen ám, de ez a mosoly sokféle lehet. A mosoly alapvető forrása a boldogság, amire már a pár napos csecsemő is képes, hiszen itt a mosoly valóban a vidámság és az önfeledtség kifejeződése. Azonban, ahogy idősödünk rá kell jönnünk, hogy a mosoly sokkal több mindent üzenhet, mint őszinte vidámságot. Egy ilyen száj mögött rejtőzhet, zavartság, unalom, és lehet belőle egy kötelező gesztus is.

A mosoly ugyanakkor nagyon is fontos tevékenység, hiszen az ekkor termelődő endorfinok jókedvre derítenek és erősítik az immunrendszert is. Arról nem beszélve, hogy egy széles mosoly vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot. (Nem véletlen, hogy a nők ősidők óta festik az ajkaikat.)

Leplezzük le a mosoly-típusokat, hiszen nem mindegyik őszinte!

1. Mosolygás zárt szájjal

Ez kifejez egyfajta nyitottságot, barátságosságot, intelligencia, ugyanakkor azt sugallja a másik felé, hogy legyen meg a három lépés távolság. Így mosolyog valaki akkor is, ha birtokában van valamilyen tudásnak, de azt inkább megtartja magának.

2. A fél-mosoly

A fél-mosoly sármos férfiak kedvelt típusa szokott lenni. Kifejez egyfajta sejtelmességet, de közben bizonytalanságot is. Amolyan „ebből még bármi lehet”.

via GIPHY

3. Az erőltetett mosoly

Vannak esetek, mikor belül egyáltalán nem úgy érzed magad, hogy kedve lenne mosolyra húzni a szád, de egy adott szituációban mégis úgy érzed, hogy illene. Ez esetben a száj szélei csak kicsit emelkednek meg, a szem körüli nevetőráncok pedig egyáltalán nem jelennek meg. Jól megfigyelhető pl. bolti eladókon, ahogy egy vevő a közelükbe ér rámosolyognak, de nem azért mert annyira örülnének, hogy valaki megint nem mérte le a karalábét.

via GIPHY

4. A spontán mosoly

De akár nevezhetnénk az igazi mosolynak is. Valamennyi közül ez a legszebb. Ha az ember valóban jól érzi magát, szinte a lelke is felnevet. Közben nemcsak a szájzug emelkedik kissé, hanem a fogak is megmutatkoznak, és a szem is felragyog. Ez a mosoly-fajta ragadós, hiszen jó kedvre deríti a körülötte lévőket is.

5. A gúnyos mosoly

Erről beugorhat nekünk mondjuk a HP-sorozatból Draco Malfoy karaktere. Az a gúnyos, kissé öntelt mosoly, aminek tápláléka mások lenézése, nevetségessé tétele. A száj mosolyra húzódik, a szemekből pedig egyfajta megvetés sugárzódik.

via GIPHY

6. Az önelégült mosoly

Ez a mosoly sokszor saját magunknak szól, a világnak pedig ezt üzeni: „látod, mit tudok?”. Kifejezheti az elégedettséget, egy cseppnyi arroganciával fűszerezve. Ilyenkor a szorosan zárt ajkak kicsit emelkednek meg, és az egyik oldalán egy picit feljebb kúszik.

via GIPHY

7. Mosoly nyitott szájjal

Ez a mosoly többnyire a meglepődöttséget fejezi ki, hiszen többnyire a szemek is elkerekednek. Ez az amikor valakinek „leesik az álla”, mikor valamire nagyon nem számít és a pillanatot egy ilyen mosollyal reagálja le.

via GIPHY

8. A flört mosoly

Ez az a nagyon is vonzó mosoly fajta, mikor valaki pl. finoman az ajkaiban harap, miközben szemezik a másikkal. A másik nem ezt általában azonnal észreveszi, de figyelni kell, hogy ne vigyük túlzásba, mert akkor már inkább közönséges hatást kelt.

via GIPHY

9. A légiutaskísérő mosoly

Pan Am mosolyként is szokták emlegetni, de a lényeg, hogy ez a nagybetűs mű-mosoly. Ez az a vakító mosoly, amit a stewardessek villantanak az utasokra, 32 foggal, de a szemük és az arcuk többi része meg se rezzen. A mosoly mögött nincs semmi érzelem, valódi öröm, vagy szimpátia, az egész csak a feladatkör része.

via GIPHY
Forrás: Brightside

Lead: Pexels